1. Sınıf öğrencilerimizle 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ni ziyaret ettik

29 Nisan Cuma günü 1. sınıf öğrencilerimizle 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ne gezi düzenledik. Bienaldeki sanat çalışmalarını ilgiyle inceleyen öğrencilerimiz, iki farklı grupta atölyelere katılarak kendi çalışmalarını yaptılar.

“Spotter Kids/ Sanatta Kolaj” atölyesine katılan öğrencilerimiz, kolaj yöntemiyle portre ve arka mekan çalışmaları yaptılar. Çalışmalarını yaparken daha önce kullanmadıkları malzeme ve teknikleri de keşfederek birbirinden yaratıcı sanat çalışmaları ortaya çıkardılar. İkinci grup öğrencilerimiz ise, sırtlarına çizilen şekillerin aynısını bir kâğıda çizmeye çalışarak hem eğlenceli çizim çalışmaları yaptılar hem de bedenin göz, el ve duygularla bütünlüğünü keşfetmiş oldular.