22 Mart Dünya Su Günü

Yaşamımız için önemli doğal kaynaklardan biri olan suyun önemini vurgulamak için, her yıl 22 Mart’ta kutlanan Dünya Su Günü’nü okulumuz fen zümresinin düzenlediği etkinlikle kutladık.

Öğrencilerimiz su ekosisteminin önemi, su ekosisteminde yaşayan canlılar ve besin zinciri, su ekosisteminde kirliliğin olumsuz etkileri ve suyun yaşam için önemiyle ilgili sunumlar yaptılar.

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinden almış oldukları deney malzemeleriyle yaptıkları deneyle, su kirlilik ölçümleri yaptılar. "Aquaponıc"ler hakkında bilgi edindiler ve hazırladıkları aquaponıcleri arkadaşlarına gösterip, nasıl hazırladıklarını anlattılar. Su ekosisteminin besin zincirinde önemli bir yeri olan fitoplankton ve zooplanktonları mikroskop altında gözlemleyerek konuyla ilgili detaylı bilgi edindiler.