4. SINIFIN METEOROLOJİ İSTASYONU-KALEM FABRİKASI-LİDER KAĞIT GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASI GEZİLERİ

Karagözyan İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri Surpik Hafidu ve Fen Bilimleri öğretmeni Aslin Dişçi ile Kasım ayında yaptıkları birçok geziyle çeşitli konularda gözlem yapma şansı yakaladılar.
13 Kasım Çarşamba günü Kartalda bulunan İstanbul Meteoroloji Müdürlüğünü ziyaret eden öğrenciler oradaki görevliden bilgiler edinerek saat 13.30 da gökyüzüne atılan hava durumu ölçme balonunu gözlemlediler. Daha sonra öğrenciler eski zamanlarda kullanılan hava ölçüm aletlerini inceleme fırsatını buldular.
18 Kasım Pazartesi günü Kartal’da bulunan Adel Kalem Fabrikasına yaptıkları gezide kalemlerin yapılışında hangi aşamalardan geçtiklerini gözlemleme şansı yakaladılar. Görevlilerin verdikleri bilgileri dinleyen öğrencilere gezi sonunda çeşitli kalemler hediye edildi.
20 Kasım Çarşamba günü Halkalıdaki Lider Kâğıtçılığın geri dönüşüm fabrikasını ziyaret eden öğrenciler kullanılmış kâğıtların nasıl geri dönüşüme katıldıklarını izlediler. Tüketimin ve israfın yaygın olduğu günümüz şartlarında bu gezi ile gözlemledikleri kâğıt geri dönüşümü ile çevre bilincini edindiler.