5. AKIL OYUNLARI ŞAMPİYONASI

15 Mart Cumartesi günü okulumuzda 5. AKIL OYUNLARI ŞAMPİYONASI gerçekleşti. ‘Türk Beyin Takımı’ ve ‘Akıl Oyunları Dergisi’nin işbirliği ile gerçekleşen organizasyonda, toplamda 13 Ermeni ortaokulundan 39 öğrenci takım halinde ve bireysel yarıştılar.
Kayıt, kokteyl ve yönergelerin açıklanmasının ardından öğrenciler okulumuz Vahan Kartallıoğlu Salonu’nda takımlar halinde yarıştı. Takım yarışmaları “Akıl Oyunları”, “Matematik Oyunları”, “Sudoku Oyunları”, “Kelime Oyunları” ve “Mekanik Oyunlar” olmak üzere 5 bölümde takım halinde yarıştılar.
Takım yarışmaları sonucunda bireysel finallere katılmaya hak kazanan okullar ve öğrencileri aşağıda yer almaktadır.

Sıra Okul Adı Öğrenci Ad - Soyadı Puan
1 Ö. Dadyan Ermeni Ortaokulu Tatul Oflaz  1088
Sarin Bayram
Arden Şaşmaz
2 Ö. Karagözyan Ermeni Ortaokulu Sera Çitciyan  1065
Abay Tekkol
Aren Demirci
3 Ö. Feriköy Ermeni Ortaokulu Robin Karaburun  1040
Serdar Barmaksız
Dayk Ares Misisoğlu
4 Ö. Yeşilköy Ermeni Ortaokulu Ayk Gezer   876
Arda Serdar Pektezol
Garen Varujan Dabanyan
5 Ö. Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu Tavit Taner Tuğra   848
Kami Yeşil
Aksel Kami Akdemir

Ö. Ortaköy Tarkmanças Ermeni Ortaokulu  Aslin Kartun   845
Arden Yazıcıyan
Garine Ördekoğlu

Bireysel finaller 6 bölümden oluştu. 18 öğrenci arasında gerçekleşen bireysel finallerde öğrencilerin bireysel sıralaması belirlenirken, elde ettikleri puanlar önceden aldıkları takım puanlarına eklenerek takım sıralamasını da belirledi.
Takım olarak ilk 3’e giren okullar kupa ve madalya ile ödüllendirildi. Okul olarak ilk 6'da yer alan takımlar şöyledir:

Sıralama Okul Adı Puan
1. Ö. Karagözyan Ermeni O.O 1493
2. Ö. Dadyan Ermeni O.O 1349
3. Ö. Feriköy Ermeni O.O 1299
4. Ö. Yeşilköy Ermeni O.O 1159
5. Ö. Sahakyan Nunyan Ermeni O.O 1134
6. Ö. Ortaköy Tarkmanças Ermeni O.O 1074

Bireysel finallerin sonunda, ilk 3’e giren öğrencilere ise; madalyaların yanı sıra, birinciye               Ipad ,ikinciye dizüstü bilgisayar, üçüncüye dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.
Bireysel finaller sonucu sıralama şöyledir:

1.      Sera Çitciyan (194 puan) – Ö. Karagözyan E. O. O.
2.      Tavit Taner Tuğra (191 puan) – Ö. Sahakyan Nunyan E. O. O.
3.      Tatul Oflaz (175 puan) – Ö. Dadyan E. O. O.

4.      Aren Demirci(147)– Ö. Karagözyan E. O. O.
5.      Robin Karaburun (128 puan) – Ö. Feriköy E. O. O.

Daha sonra dereceye giren öğrencilerle birlikte pasta kesildi.  Beyin jimnastiği yapılan bu eğlenceli yarışmaya katılan tüm okul ve öğrencilere teşekkür eder, dereceye girenleri kutlarız.