6.AKIL OYUNLARI ŞAMPİYONASI

14 Mart Cumartesi günü okulumuz 6. AKIL OYUNLARI ŞAMPİYONASI’na ev sahipliği yaptı. ‘Türk Beyin Takımı’ ve ‘Akıl Oyunları Dergisi’nin işbirliği ile gerçekleşen organizasyona, toplamda 11 Ermeni ortaokulundan 33 öğrenci katıldı.
Kayıt, kokteyl ve yönergelerin açıklanmasının ardından öğrenciler okulumuz Vahan Kartallıoğlu Salonu’nda yarışmaya başladılar.
   Öğrenciler “Akıl Oyunları”, “Matematik Oyunları”, “Sudoku Oyunları”, “Kelime Oyunları” ve “Mekanik Oyunlar” olmak üzere 5 bölümde önce takım halinde yarıştılar.
Takım yarışmaları sonucunda yapılan puan sıralamasına göre, ilk 5 okul bireysel finallere katılmaya hak kazandı.  Bireysel finallare katılmaya hak kazanan okullar, öğrencileri ve puanları aşağıda yer almaktadır.

Sıra Okul Adı Öğrenci Adı - Soyadı Puan
1 Ö. Karagözyan Ermeni Ortaokulu Aren Demirci  1482
Abay Tekkol
Aleksan Zaruki
2 Ö. Esayan Ermeni Ortaokulu Sevag Büyükşimşekyan  1265
Artun Doğan
Aris Nışan
3 Ö. Yeşilköy Ermeni Ortaokulu Garen Dabanyan  1190
Ayk Gezer
Arda Pektezol
4 Ö. Aramyan Ermeni Ortaokulu Robin Aykaç   1184
Dikris Gül
Karin Papuççiyan
5 Ö. Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu Tavit Taner Turgay   1150
Saro Ülütaş
Kevın Kaynak

Bireysel finaller toplam 6 bölümden oluştu. 15 öğrenci arasında gerçekleşen bireysel finallerde öğrencilerin bireysel sıralaması belirlenirken, elde ettikleri puanlar önceden aldıkları takım puanlarına da eklenerek takım sıralamasını da belirledi.
Okul olarak ilk 5’te yer alan takımların bireysel finaller sonrası puan durumu şu şekildedir:

SIRALAMA  OKUL ADI PUAN
1. ÖZEL KARAGÖZYAN ERMENİ ORTAOKULU 1900
2. ÖZEL YEŞİLKÖY ERMENİ ORTAOKULU 1542
3. ÖZEL ESAYAN ERMENİ ORTAOKULU 1470
4. ÖZEL ARAMYAN ERMENİ ORTAOKULU 1421
5. ÖZEL SAHAKYAN NUNYAN ERMENİ ORTAOKULU 1217

Bireysel finaller sonucunda öğrencilerin almış oldukları puanlar aşağıdaki gibidir:

Sıra Öğrenci Adı Soyadı Okul Adı PUAN
1 Aren Demirci KARAGÖZYAN 171
2 Arda Pektezol YEŞİLKÖY 165
3 Aris Nışan ESAYAN 162
4 Abay Tekkol KARAGÖZYAN 148
5 Ayk Gezer YEŞİLKÖY 146
6 Aleksan Zaruki KARAGÖZYAN 99
7 Karin Papuççiyan ARAMYAN 97
8 Robin Aykaç ARAMYAN 76
9 Dikris Gül ARAMYAN 64
10 Garen Dabanyan YEŞİLKÖY 41
11 Kevın Kaynak SAHAKYAN 34
12 Tavit Taner Turgay SAHAKYAN 33
13 Sevag Büyükşimşekyan ESAYAN 31
14 Artun Doğan ESAYAN 12
15 Saro Ülütaş SAHAKYAN 0

Takım olarak ilk 3’e giren okullar kupa ve madalya ile ödüllendirildi.

Bireysel finallerin sonunda, Özel Karagözyan Ermeni Ortaokulundan Aren Demirci 171 puanla birinci, Özel Yeşilköy Ermeni Ortaokulundan Arda Pektezol 165 puanla ikinci ve Özel Esayan Ermeni Ortaokulundan Aris Nışan 162 puanla üçüncü oldu. Birinci olan öğrenciye dizüstü bilgisayar, ikinciye İ-Pad ve üçüncüye ise dijital fotograf makinesi hediye edildi.

Daha sonra dereceye giren okulların öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte pasta kesildi.  Heyecanlı ve bir o kadar da keyifli geçen yarışmaya katılan tüm okulların öğrencilerine ve öğretmenlerine teşekkür eder, dereceye giren okullarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.