Birleşmiş Milletler ve Rehber Köpekler Derneği yetkilileri bizlerleydi

Ortaokul öğrencilerimiz, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında Birleşmiş Milletler ve Rehber Köpekler Derneği yetkilileriyle söyleşi gerçekleştirdiler. Açılış konuşmasını Birleşmiş Milletler Geliştirme Programı Koordinatörü Elis Yıldırım’ın yaptığı söyleşi, gönüllülük programı sorumlusu Dmitry Frischin’in dünyadaki gönüllülük faaliyetlerini paylaştığı konuşmasıyla devam etti. Ardından Rehber Köpekler Derneği kurucularından Av. Nurdeniz Tuncer, rehber köpeklerin engelli bireylerin hayatlarını nasıl kolaylaştırdığından söz ederek, öğrencilerimize kendi rehber köpeği Kara’yı tanıttı. Uysal tavırlarıyla dikkat çeken Kara, öğrencilerimizin ilgi odağı oldu. Öğrencilerimiz de engelli bireylerle yaşadıkları deneyimleri ve “Braille alfabesi okuma yazma çalışmaları” projelerini konuklarla paylaştılar. Bu anlamlı söyleşi için Birleşmiş Milletler ve Rehber Köpekler Derneği yetkililerine teşekkür ederiz.