Dikran Efendi Karagözyan’ı andık…

Karagözyan Ermeni Yetimhanesi Vakfı kurucusu Dikran Efendi Karagözyan, vefatının 120.  yıl dönümünde mezarı başında ve okulumuzda saygıyla anıldı.

Feriköy Surp Vartanants Kilisesi, Şişli Ermeni Mezarlığı ve Karagözyan Ermeni Okulu’nda yapılan anma törenlerine; okulumuz yönetim kurulu üyeleri, vakıf temsilcileri, eğitim kadromuz, eski mezunlarımız, öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı.

Bu yıl ‘Dikran Efendi Karagözyan’ın Mirası: Bir Okul Kurmak’ teması ile gerçekleşen anma programımız, okul koromuzun hazırlamış olduğu “Dikran Efendi’yi Şarkılarla Anıyoruz” etkinliğiyle başladı. Çok ileri yaştaki mezunlarımızdan başlayarakKaragözyan anılarını sözcüklere döken “Mezunlarımızın anılarına kulak verelim” video gösterimleriyle devam etti. Ardından okulumuzda Dikran Efendi anısına hazırlanan; arşivlerden fotoğraflar, objeler, el yazması defterler, öğrencilerimizin Dikran Efendi’ye yazdıkları mektuplar ve hayallerinde canlandırdıkları 80 yıl sonrasına ait Karagözyan Ermeni Okulu maketlerinin de bulunduğu sergilerimiz büyük ilgiyle gezildi. Mezunlar arşivlerden çıkarılan toplu öğrenci grup fotoğrafları üzerinde kendi isimlerini ve hatırladıkları diğer öğrencilerin isimlerini işaretlerken Karagözyan yuvasında yaşadıkları eski anıları hatırladılar. Geleneksel yemek sofrasına hep birlikte oturan misafirlerimiz, duygu ve minnet hisleriyle dolu bir günün ardından, hep birlikte paylaşılan ‘Karagözyan’ hissini geleceğe taşımak duygularıyla okuldan ayrıldılar.