ERMENİCE HARFLERİNİN BULUNUŞU

OKULUMUZDA TARKMANÇATZ
          Okulumuzda “Tarkmançatz Bayramı Kutlamaları” kapsamında düzenlenen etkinliklerin ikincisi ve üçüncüsü bu hafta gerçekleştirildi. 18.10.2012 Perşembe günü, 3. ve 4. sınıflar arasında bilgi yarışması; 5. ve 6. sınıflar arasında ise kelime oyunu yarışması gerçekleşti. Öncelikle 3. ve 4. Sınıflar 2 grup halinde yarıştılar. Öğrencilere, Tarkmançatz, Ermenice harflerin bulunuşu, Mesrob Maşdots ve Sahak Bartev konulu 20 soru soruldu. Her iki gurubun öğrencileri tüm soruları eksiksiz bir şekilde cevapladılar. Yarışmanın birincisi yedek soru ile belirlendi. “Jarankortner” grubu yarışmanın birincisi oldu.
             Sonrasında 5. ve 6. sınıflar arasında kelime oyunu yarışması yapıldı. Öğrenciler kendilerine verilen karışık harflerden kelime oluşturdular. Yarışmayı en çok kelime oluşturan 5. Sınıfların gurubu, 1 puan farkla kazandı.