FRANKOFONİ HAFTASINI KUTLADIK

Karagözyan ailesi olarak, okulumuzda 20-22 Mart tarihlerinde uluslararası Frankofoni Haftasını kutladık. Beş ayrı kıtada konuşulan bu dilin zenginliğini ve çeşitliliğini kutlama fırsatı veren Francofoni Haftası (Uluslararası Dünya Fransızca Günü), sayıları dünya genelinde 274 milyonu bulan Francofonlar (Fransızca dilini kullanan kişiler) 80 devlet ve hükümetin üyesi olduğu Uluslararası Frankofoni örgütü tarafından düzenlenmekte olup, dünya çapında, %60’ı otuz yaşın altında, farklı kültürlerden olan 1 milyara yakın Fransızca öğrenen kişileri bir araya getirmektedir.
        Bu hafta ülkemizde tüm Mart ayı boyunca Fransız okullarında, üniversitelerde ve Fransız Kültür Merkezi’nde farklı ülkelerden 12 sanatçının oluşturduğu Fanfari topluluğu Konseri eşliğinde kutlanıyor.
       Biz de okulumuzda, bu hafta Frankofoni Haftası çerçevesinde 22-23 Mart tarihlerinde bir dizi etkinlikler düzenledik. Okulumuz 5-6-7-8. Sınıf öğrencileri tüm gün boyunca kendi tasarladıkları Fransa temalı tişörtlerini giydiler, radyo yayını yapıp teneffüslerde Fransızca şarkılar dinlettiler. Ayrıca Fransız peynirlerini tattılar ve krep pişirdiler.