SORGULAMAYA DAYALI ÖĞRENME

Sorgulamaya dayalı öğrenme sistemi, MEB tarafından belirlenen kazanımları kapsayacak bir şekilde programın zenginleştirilmesini ve öğrencilerin derinleştirilmiş öğrenme fırsatları edinmesini sağlar. Öğrenciler pasif konumdan çıkarak, soru soran, araştıran ve sorun çözen bireyler olurlar. Kendi öğrenme sistemleri ile bilgiyi yapılandırıp öğrenirler.

Okulumuzda uygulama şu şekilde sağlanır: 1. Sınıftan 4. Sınıfa kadar branş öğretmenleri de dahil olmak üzere tüm öğretmenlerce detaylı ve özenli bir biçimde öğrenciyi merkeze alan 4-5 haftalık bir çalışma süreci tasarlanır ve belirlenen kavramlar, tutumlar, becerileri içeren ünite planları hazırlanarak uygulanır. Ders kitaplarına ve alıştırmalara bağlılık yerine güncel kaynaklar ve çok amaçlı materyaller kullanılır.

2013-2014 eğitim öğretim yılında belirlediğimiz sorgulama üniteleri şunlardır:
1. Sınıf: “Ben ve Ailem” ,  2. Sınıf: “Taşıtlar ve Trafik”, “Bilinçli Tüketicilik ve Verimlilik”, 3. Sınıflar: "Meslekler", “Bir Dünya Bin Kutlama”, 4. Sınıflar: “Mavi Gezegen”, “Canlılar Dünyası”.