KARAGÖZYAN 100. YIL ETKİNLİKLERİ

Karagözyan okulu 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Tüm Ermeni ilk ve orta okullarını kapsayan Spor Oyunları düzenlendi. Karagözyan Okulu 100. Yıl Aram Nigoğosyan Olimpiyat  Oyunları adı altında yapılacak olan spor karşılaşmaları 16 Nisan Salı günü Futbol karşılaşmaları ile başlayacak.
           Taksim Spor Kulübü tesislerinde oynanacak olan karşılaşmalarda 9 Küçükler ve 13 Yıldızlar olmak üzere 2 kategoride toplam 22 takım yarışacak.
            Futbol maçları 16-19 Nisan tarihlerinde saat 11.00-16.00 saatleri arasında oynanacak, 19 Nisan Cuma günü 2 kategoride Yarı final ve Final maçları ile ilk organizasyon sona erecek.
            Aram Nigoğosyan Olimpiyat oyunları Futbol, Basketbol, Voleybol, Yüzme, Atletizm, Masa Tenisi ve Satranç dallarında 2 ay sürecek ve 13 Haziran Perşembe günü Karagözyan Okul bahçesinde tüm okulların sporcuları ve öğretmenlerin katılacağı Ödül Töreni ve kapanış eğlencesi ile sona erecek.
           Ayrıca her spor kategorisinde Centilmenlik ödülü verilecek. Centilmenlik ödülü ise efsanevi Beden Eğitimi öğretmeni Arto Kalpakçıyan adına ve anısına verilecek.
          Aram Nigoğosyan çok yönlü kişiliğiyle adını okulun en özgün müdürlerinden biri olan Karagözyan’ın tarih sayfalarına yazdırmıştır. O, eğitim sistemimize bazı yenilikleri ilk kez yerleştiren öncü bir eğitimci olmuştur.
          8 Eylül 1871 tarihinde İstanbul’da doğan Aram Nigoğosyan, Karagözyan’da görev yaptığı 1920-1928 yılları boyunca  öğrencinin akademik eğitiminin yanı sıra bedensel ve ruhsal gelişimine de oldukça önem vermiş, yetimhanenin beden eğitimi çalışmalarını bizzat kendisi yönetmiştir. Kendisinden sonraki müdürler de bu misyonu birbirine devretmiştir.Bu sayede Karagözyan, dönemin spor merkezi haline gelmiş ve düzenlediği spor müsabakalarıyla anılır olmuştur.