İstanbul Modern’de "Resimler ve Şiirler" adlı atölye çalışmasına katıldık.

28 Kasım 2014 Cuma günü 2. ve 3. Sınıf öğrencilerimizle İstanbul Modern’de “Resimler ve Şiirler” adlı atölye çalışmasına katıldık. Çocukların sözel imge ile görsel imge arasında bağlantı kurmalarını amaçlayan atölyede, öğrencilerimiz Orhan Veli Kanık’ın “İstanbul’u Dinliyorum Gözlerim Kapalı”, “Kedi”, “Ağaç”, Cahit Külebi’nin “Rüzgâr” ve Necati Cumalı’nın “Suda Ayak İzleri” adlı şiirlerinden alıntılar dinleyip, şiirleri yorumladılar, şiirlere konu olan sözel imgelerin sergi salonlarında hangi sanat çalışmalarıyla ilişkili olabileceğini bulmaya çalıştılar. Etkinlikte ele alınan şiirlerle paralel olarak Mıgırdiç Civanyan’ın “İstanbul”, Orhan Peker’in “Balıkçı Çocuk ve Kediler”, Mehmet Güleryüz’ün “Karşı Rüzgâr”, Jennifer Steinkamp’ın “Dikkat Çekici 1, 5, 6” ve Balkan Naci İslimyeli’nin “Hava-Su-Toprak-Ateş-Kül 1” adlı sanat çalışmalarının incelenmesinin ardından öğrencilerimiz, bu çalışmalardan yola çıkarak desenler çizerek etkinliği tamamladılar.