KARAGÖZYAN ERMENİ OKULU ÖĞRENCİLERİ HAZIRLADIKLARI ERMENİCE VE TÜRKÇE ÇİZGi FİLMLERLE 4. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK BİENALİ’NDE!

Öğrencilerimizin Ermenice ve Türkçe olarak hazırladıkları üç ayrı çizgi film, bu yıl 19 Nisan-23 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 4.  İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali kapsamında video enstalasyon olarak Beyoğlu Antrepo 1’de sergilendi.

Öğrencilerimiz okulumuzda aldıkları “çizgi film/ animasyon” dersleriyle her yıl birbirinden yaratıcı Ermenice ve Türkçe çizgi filmler ortaya çıkarıyor. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında hazırlamış oldukları Cıbıristan, Yüzyıllık Ağaç ve Gri Tırtıl filmleri 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde de gösterime girdi. Çizgi filmler ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi. 2 Mayıs Pazartesi günü 3. sınıf öğrencimiz Arek Bedikyan ve 6. sınıf öğrencimiz Tara Zilman, animasyon öğretmenimiz Havva Kangal Erdoğan yönetiminde Antrepo 1’de gerçekleşen atölye çalışmasıyla bienali ziyaret eden öğrencilere çizgi filmlerini nasıl hazırladıklarını uygulayarak anlattılar.