Kütüphanemizde “Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Sanatı ” Üzerine Atölye Çalışması

30 Nisan 2014 Çarşamba günü kütüphanemizde 3, 4 ve 5. Sınıf öğrencilerimiz yazar Simla Sunay’la gerçekleştirdikleri atölye çalışmasında, Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan esinlenerek resim yaptılar ve şiir yazdılar.
Atölyeye hazırlanmak için yazarın “Mavi’nin Mutluluğu” adlı kitabını okuyan öğrencilerimiz, sanatçı Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun hayat felsefesini anlamak üzere eğlenceli bir öykünün içinde yolculuğa çıktılar.
Atölyede;
  •  Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun hayatı ve eserleri üzerine bir sunum,
  •  Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Sanatı tarif etmek zorunda olsam, oyundur derim” sözü üzerine bir söyleşi,    (Söyleşide, soyut resmin tanımı, resim akımları, modern resim, soyut resim, kübist resim, mavi yolculuk gibi konular ele alındı.)
  • Bedri Rahmi Eyüboğlu resimleri ve şiirleri ışığında resim yapma ve şiir yazma çalışmaları gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz;
  •  Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi Türk düşün ve sanat hayatına yön vermiş renkli bir kimlik hakkında fikir sahibi oldular.
  • Var olan bir sanat eseriyle ilgili gözlem yapmayı, düşünmeyi, eleştirmeyi ve yorum yapmayı öğrendiler.
  • Soyut resimle gerçekçi resim arasındaki farklar konusunda bilgi edindiler.
  • Şiiri farklı bir zemin içine yerleştirerek farklı bir açıdan bakmayı deneyimlediler.
  •  Yaratıcı düşünme ve yeni fikirler üretme yetilerini gerçekleştirdiler.