NASA - “A HUMAN ADVENTURE” UZAY SERGİSİ

21 Mart Perşembe günü 8. sınıf , 4 Nisan Perşembe günü ise 7. Sınıf öğrencileri Marmara Form’da bulunan “A Human Adventure” Uzay Sergisi’ni ziyaret ettiler. Öğrencilerin Uzay’a dair ilginç bilgiler edinmelerine, farklı deneyimler kazanmalarına olanak sağladığı sergide; NASA koleksiyonuna ait 110’u Uzay’a gitmiş, 300’ün üzerinde parça ve çok büyük objelerin küçültülmüş replikalarının yer aldığı galeriler yer almaktadır.
           ABD ve Rusya arasında Uzay teknolojisi bakımından da var olan rekabete tanıklık edip, Sovyet uydusu Sputnik, Uzay’a çıkan ilk Rus insan Yuri Gagarin, ABD’li Alan Shepard ve Ay’a ilk ayak basan insan Neil Amstrong gibi birçok kişi hakkında bilgi edinip roket bilimi ve teknolojisi hakkında da fikir sahibi oldular.
           Bunların yanı sıra ilk insan taşıyan uzay mekiği Mercury ve Ay’a inen geminin kapsülü ile Ay’a ilk kez insan taşıyan Apollo komuta modülünün gerçek boyutlardaki replikalarını ve çeşitli uzay mekiklerini de görme fırsatı buldular.
           Hubble Uzay Teleskobu, uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), Curiosity ve Mars çalışmaları hakkında da bilgi edinen öğrenciler, serginin sonunda izledikleri video ve katıldıkları simülasyonla sıradışı ve eğlenceli gezilerini tamamlamış oldular.