Prof. John Keller ile Karagözyan'da bir akşamüstü.

Eğitimde motivasyon alanında dünya çapında çığır açmış bir kuramcı lider, akademisyen ve uygulamacı olan Prof. John Keller 3 Kasım 2015 günü okulumuzda bizlerle birlikteydi.
     John Keller geliştirdiği ARCS Motivasyon Modeli ile kendinden önce öğrenmede ve eyleme geçmede motivasyonun rolünü araştıran bütün düşünce insanlarının bir adım önüne geçerek, o zamana kadar bilinenlerin özgün öğretim tasarımlarında stratejilere nasıl dönüşebileceğine dair uygulanabilir bir yol haritası geliştirmiş bir lider.
     Okulumuz Vahan Kartallıoğlu Salonunda okulumuz öğretmenleri, yöneticileri, vakıf yönetim kurulu üyeleri, veliler, diğer eğitim kurumlarından davetliler ve basından geniş bir katılımcı grubunun yoğun ilgi ile izlediği Prof. Keller, öğrenim-öğretim süreçlerinde en önemli etken olan motivasyonun, öğrencilerin potansiyelini ortaya çıkarmada, müfredat geliştirmede, ders planlamada, sınıf içi ve dışı etkinliklerde, zengin öğrenme dediğimiz yaratıcı ortamlarda hangi yöntemlerle harekete geçirebileceğine dair geliştirdiği özgün stratejileri paylaştı. Ek olarak 25 farklı ülkede yaptığı proje ve danışmanlıklardan esinlenen ve uluslararası düzeyde öğretmen motivasyonunun harekete geçirilmesi ve etkin okul yönetimi konusundaki ipuçlarını da örneklerle açıkladı.
     Çalışmalarını ABD’de Florida State Üniversitesinde Ordinaryus Profesör olarak sürdüren ve  Çin, Japonya, Kore, Hollanda, Küba, Brezilya dahil olmak üzere 25 ülkede danışmanlık projeleri gerçekleştirmiş olan Prof. John Keller’i ağırlayan ilk ilköğretim okulu olmanın mutluluğunu yaşıyor ve katılımcılara teşekkür ediyoruz.