PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİKTE YANLIŞ ANLAYIŞLAR

1. Psikolojik Danışma ve Rehberlik yardımı bireye tek yönlü yapılan bir yardım değildir. Bu yardım ancak karşılıklı bir etkileşimsonucu gerçekleşebilir.
  2. Psikolojik Danışma ve Rehberlik öğrencilere sorunlar karşısında ne yapmaları gerektiğini söylemek değil,sorunlarını kendi kendilerine çözebilmelerini vedoğruyu bulmalarına yardımcı olmaktır.
  3. Psikolojik Danışma ve Rehberlik bir disiplin ya da ceza yolu değildir. Karşılıklı anlayış ve hoşgörüye dayanır. Böylece yardım ile öğrencinin davranışlarının değişip, çevresine uyum sağlayabilmesi açısından okul disiplini ile bir aracı görevi görür.
  4. Psikolojik Danışma ve Rehberlik bireyin sadece duygusal yanı ile ilgilenmez. Aynı zamandasosyal,duygusal,zihinsel, mesleki, eğitselve tüm kişisel sorunları ile de ilgilenir.
  5. Psikolojik Danışma veRehberlik sadece test ve anket uygulamak değildir.Test ve anket öğrenciyi tanımak için kullanılan araçlardır
  6. Psikolojik Danışma veRehberlik kısa sürede gerçekleşen ve her türlü problemi çözebilecek bir sihirli bir güç değildir. Sistematik bir yardım sürecidir.