Santral İstanbul’da “çocukistanbulBilim”

Okulumuz, Santral İstanbul’da “çocukistanbulBilim” başlığı altında uygulanan programlarla, bilim ve bilimsel düşünme yöntemleri üzerine bir yolculuğa çıkmayı hedefledi. Bilim nedir? Bilimsel düşünmenin kabul görmüş yöntemleri nelerdir? İnsan; bilim insanı olur mu, yoksa bilim insanı olarak mı doğar? Bilim ve bilimsel düşünce gündelik hayatımızın dışında bir yerlerde mi yoksa içinde midir?

Bu amaç doğrultusunda 5.6.7.8. Sınıf öğrencileri; Londra Bilim Müzesi işbirliği ile geliştiren “Gizemli Kutular” adlı interaktif atölye çalışmasına Fen Bilimleri ve Matematik Öğretmenleri eşliğinde katıldılar.

“Bu programda öğrenciler,“Kutuların içinde neler var?” sorusunun cevaplarını bulmaya çalışırken,

.Tartışma, argüman geliştirme, gözlem ve takım çalışması

.İletişim, dinleme, mantık yürütme ve sosyal becerilerini
geliştirme, bakış  açılarını genişletme ve zenginleştirme

.Bilimsel düşünme yöntemleri ile çalışarak yaratıcı bir biçimde hipotez oluşturma

.Gözlem ve deney yolu ile analiz yapma ve işbirliği
becerilerini geliştirme fırsatı ve ortamı buldular.”

4. Sınıf öğrencileri ise ZOOM Kindermuseum (Viyana Çocuk Müzesi) ile birlikte geliştiren “Kim Bilim İnsanıdır?” programına katıldı. Çocuklar, bilim insanları ve bilim konusundaki önyargıları açığa çıkartmayı ve dönüştürmeyi hedefleyen interaktif atölye çalışmasına, Fen Bilimleri ve Sınıf Öğretmenleri eşliğinde katılarak  bilgilendiler.