Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında ilkokul ve ortaokul kademelerinde etkinlikler gerçekleştirdik.

İlkokul öğrencilerimiz, deprem çantasında nelerin olması gerektiğini tartıştılar ve kendi deprem çantalarını oluşturdular. Ardından küçük gruplarda deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bir oyun oynadılar. Etkinliğin sonunda evde yaşam üçgeni oluşturulabilecek alanları belirlediler.

Ortaokul öğrencilerimiz, Matematik derslerinin “Paralar” konusunda yaptıkları “Aile Deprem Çantası” etkinliğinde, deprem çantasına konulacak malzemelerin güncel fiyatlarını öğrendiler ve toplam maliyetin belirlenen meblağı geçmemesine dikkat ederek, kendi deprem çantalarını oluşturdular.